Kimçi Nasıl Yapılır

Kimçimin ilk adımı solda ile ilhamım sağda

16  Mayıs 2011                                                Staten İsland’dan döner dönmez kimçi kurmaya başladım. Jen’in Koreli bir sınıf arkadaşı için onu yapıyorum ve acele etmem gerek çünkü ikisi de gelecek hafta programını bitirecek. Geçen yıl bu sınıf arkadaşına kimçimi verdim ve o onu çok sevdi.

Kimçi acılı ve kokmuş bir Kore’de yapılan bir çeşit lahana turşusu ve bence çok lezzetli. Kimçi kurmak çok kolay ama birkaç adım var. Önce sebzeleri alın: Lahana, bak çoy, ve turp veya daikon turpu (şişman beyaz turplar). Bir çömleğe veya büyük bir kavanoza sebzeleri koyun. Sonra başka bir kavanozda salamura yapın. Her su bardağı su için bir çorba kaşığı tuz ekleyin.  Karışımı karıştırın ve sonra çömlekteki sebzelerin üzerine salamurayı dökün.  Sebzeleri salamurayla tamamen örtün ve çömleği kapatın. Bir gün kadar bekletin.

Ertesi gün baharat hamurunu yapın. Havan topuna bir baş sarımsak, bir işaret parmağa kadar zencefil, dört yeşil soğan sapı, yarım su bardağı Kore toz acı biberi, biraz tuz ve biraz şeker koyun. Bu hamuru yaparken havan tokmağıyla içindekileri ezin. Eğer hamuru çok fazla ıslak olursa, biraz daha toz acı biber ekleyin.

Sonra salamuradan sebzeleri alın ve baharat hamurunu sebzelere sürün. Daha küçük kavonozların içine sebzeleri tıkıştırın. Hemen hemen kavanozun üstüne kadar doldurun. Sonra sebzeleri tamamen örtene kadar salamurayı ve – eğer mümkün olursa – ekstra hamuru ekleyin. Sonra kavanozu iyice kapatın. O kadar! Buzdolabına koymadan önce üç dört gün oda sıcaklığında bekletin. Bir iki haftadan sonra, yiyin! Pirinçle, yumurtalarla, çeşitli yemeklerle ya da sade yiyebilirsiniz. Afiyet Olsun!

Reklamlar
Bu yazı İçinde içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s