Gelenek dirildi!

Kaçamaklı narenciye kabuğu

6 Eylül 2011                                                    Bu maddelerden ikisi ele geçmez: kuru kuşüzüleri ve şekerlemiş narenciye kabuğu. Onları  her tarafa aramamız gerekti. Amerika bakkaliyeleri kuru kuşüzümleri olarak küçük kuru üzümleri satar, ama çok farklı şeylerdir. Şekerlemiş narenciye kabuğu da nadir bir şeydir, özellikle yazın. İlk önce Atlantic Caddesi’ndeki Sahadi ithalatçı süpermarkedine gittik, ama gelince kapalı olduğunu anladık. Atlantic Caddesi’nde bir çok ufak Arap bakkaliyesi var. Girdiğimiz ikinci dükkanda gerçek kuru kuşüzümleri bulduk. Burada biz kuru İzmir üzümlerini ve bademleri de aldık ama narenciye kabuğu yoktu. Saatlerce yakın Cobble Hill mahallesinin etrafında küçük bir bakkaliyeden başkasına dolaşarak yavaş yavaş maddenleri elde ettik. Şekerlemiş narenciye kabuğundan başka içindeki her şeyi bulduk.

Jen tencereye puddingleri koymak üzere

Bizim dolu alışveriş çantalarını bırakmak için evimize uğradık.  Bu ele geçmez kabuğu almak için şehrin en büyük şekkerci dükkanı Economy Candy’ye gitmeye karar verdik. Web sitesinde onun olduğunu gösteriyordu. Bu yüzden Lower East Side’ye bisikletlerle gittik. Biz Economy Candy’nin genç tezgahtarlarından narenciye kabuğu isteyince onların konuştuğumuz hakkında hiç bir fikirleri olmadığını gördük. Onlara maddeyi anlatınca onlarden birine dank etti ve kız müdürüne sormaya geldi. Dönünce bize narenciye kabuğunun bodrumdaki buzdolabının diplerinde olduğunu söyledi.  Onu almak için çıktı. Elinde birşeyle döndü. Emin olmak için tadına baktım ve elbette doğru şeydi.

Evde puddingi yapmaya başladık. Viskinin dışında büyük kasede bütün içindeki maddelarını karıştırdık. Sonra daha küçük iki kaseye yapışkan maddeyi koyduk. Kaseleri parafinli kağıt ve kalay varakıyla kapatıp sicimle bağladık. Bağlı kaseleri kaynayan suyla yarısı dolu olan bir tencereye koyup ve altı saat buharda onları pişirmeye başladık. Bu New York’taki Ağustostu ve zaten akşam saat sekizdi. Sabah saat ikiye kadar ben kalorifer dairesindeki kömürcü gibi gömleksiz bol bol terleyerek kaynama tencereyi gözledim. Gece

Nihayet puddingler bitti (büyütmek için tıkla)

yarısı Jen uyumuştu. Nihayet bittince ve ılır ılımaz ben puddingleri kaselerden çıkardım ve onların anneannemin yaptığı puddinglere benzediğine sevindim. Üzerine viski döküp parafinli kağıt ve kalay varakıyla kapatıp buzdolabının arkasına koyduk.

Şimdi biraz daha viski eklemek için puddingleri açınca ben puddinglerin renginin biraz çok fazla açık olduğunu gördüm. Bu yüzden ona az daha viski yedirdim ve ertesi ay biraz daha ekleceğim.

Reklamlar
Bu yazı İçinde içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s